Hur iOS 14 kommer påverka hela annonsvärlden och vad du kan göra åt det

Apple ger användarna kontroll över annonsspårning men det finns åtgärder du kan vidta nu för att minimera störningar i betald annonsering.

iOS 14 levererade betydande visuella förändringar till våra smartphones, men de viktigaste förändringarna utvecklas i bakgrunden, eftersom Apple fokuserar på appskydd och aktivitetsspårning. Uppdateringen, som ska lanseras i iOS 14.5, är inriktad på annonsspårning och ger användarna mer kontroll över sina data.

Flyttet har gett upphov till en offentlig debatt mellan Apple och Facebook, där Facebook är djupt bekymrad över hur uppdateringen kommer att påverka annonsinriktning och spårning för de många små företag som använder sin plattform för marknadsföring. Även om detaljerad information om uppdateringen har släppts av Apple är det viktigt att notera att omfattningen av dess inverkan på annonsörer ännu inte ska ses.

Vad vi vet om iOS 14-uppdateringen
Apple heter AppT Tracking Transparency Policy (ATT) och har bekräftat att användare kommer att bli tillåtna innan appar kan använda sin unika ID för annonsörer (IDFA) för tredjepartsannonsspårning. På app-sidan kommer utvecklare att kräva tillstånd att använda viss information från andra appar och webbplatser för reklamändamål för att följa ATT.

Uppdateringen lägger till en ny skärm till App Store med information om appskydd, spårningsdata och länkad data.

Apple gör detta för att:
a) göra användarna medvetna om vilken information en app kommer att spåra innan de installerar den, och
b) att ge användaren valet att välja att spåra när en app installeras.
Hur uppdateringen kommer att påverka annonsörer
Uppdateringen innebär att användare har valet att uttryckligen ge sitt samtycke till att spåra dem och många räknar med att ett stort antal användare kommer att välja bort. I avsaknad av denna information kommer betalad reklam att drabbas av betydande störningar, även om den exakta effekten av uppdateringen först kommer att bli känd efter lanseringen.

Som förväntat har uppdateringen väckt otaliga frågor från annonsörer och apputvecklare som först nu blir uppenbara.

Hur man förbereder sig för förändringar: Facebook Ads-användare
Facebook har officiellt beskrivit de förändringar som annonsörer förväntar sig att se på sin plattform (sammanfattas nedan). För att försöka minimera effekterna av eventuell dataförlust från iOS 14-uppdateringen har Facebook skapat “Aggregated Event Measurement” som de har utformat för att “hjälpa dig att mäta kampanjprestanda på ett sätt som överensstämmer med konsumenternas beslut om deras data.”

Nedan följer de viktigaste ändringarna som Facebook Ads-användare kan förvänta sig att se och hur de förbereder sig för dem:
Konverteringar: Annonsörer kommer att begränsas till åtta konverteringshändelser per domän, dvs. åtta pixelbaserade händelser eller åtta anpassade konverteringshändelser. Ingen åtgärd behövs och denna ändring kommer att ske automatiskt, men det är viktigt att planera för högst åtta konverteringshändelser.

Domänverifiering: Facebook flyttar pixlar till domänbaserat ägande. Om du använder pixlar, verifiera din domän med Facebook för att minimera eventuella störningar i dina data. Verifiera din domän är särskilt viktigt om din pixel hanteras av flera parter.

Annonsrapportering: 28-dagars tillskrivning av något slag stöds inte längre och inte heller 7-dagars visningsbidrag. Historiska data kommer endast att finnas tillgängliga via API: et. Förbered dig på att tillskrivningsdata för visning försvinner och ladda ner din historiska data nu för båda fönstren plus 28-dagars klick. Om du använder 28-dagars fönstret, jämför 28-dagars och 7-dagars klickomvandlingar för att se hur dina rapporterade omvandlingar kan påverkas. Uppdatera alla regler du använder som för närvarande är kopplade till 28-dagars tillskrivning.

Inriktning: när människor inte väljer att spåra efter iOS 14-uppdateringen kommer antalet appanslutningar och anpassade målgrupper för app- och webbaktivitet sannolikt att minska. För att redogöra för detta, bredda din publik för att fånga fler potentiella kunder.

Hur man förbereder sig för ändringar: Google Ads-användare
Med de kommande ändringarna av IDFA i iOS 14-uppdateringen har Google Ads gått en annan väg till Facebook-annonser och beslutat att byta till ett annat Apple-spårningsverktyg: SKAdNetwork. Google driver för närvarande Apple för att förbättra SKAdNetwork, eftersom det anses vara mindre effektivt för att göra det möjligt för annonsörer att spåra användare.

Nedan följer de viktigaste förändringarna som du kan förvänta dig i Google Ads och hur du förbereder dig för dem:
Minskad omvandlingssynlighet: Google har meddelat att ATT verkligen kommer att “minska synligheten i viktiga mätvärden som visar hur annonser driver konverteringar (som appinstallationer och försäljning) och kommer att påverka hur annonsörer värderar och bjuder på annonsvisningar.”

Uppgradera till senaste Google Analytics för Firebase: För annonsörer som använder Google Ads har Google rekommenderat att du uppgraderar till den senaste versionen av Google Analytics för Firebase för att möjliggöra stöd för SKAdNetwork.

Övervaka kampanjer och justera bud därefter: Annonsörer som använder Google Ads på mobila enheter bör också övervaka iOS-kampanjens prestanda och leverans när lanseringen träder i kraft och justera deras bud och budgetar för att uppnå sina mål där det behövs.

Vad mer som annonsörer kan göra
Det är väldigt viktigt att notera att AAT bara kommer att vara tillgängligt för iOS 14.5-användare och bortvalsfrekvensen är okänd. Med detta i åtanke måste alla annonsörer övervaka sina data under de kommande veckorna för att förstå effekterna av uppdateringen. Håll koll på din iOS-annonsprestanda för att förbereda dig för den fullständiga uppdateringen och vara redo att justera din kampanj om det behövs.

Spåra all din kampanjinformation på ett ställe
Att mäta dina marknadsföringsresultat är ofta en komplex uppgift som kräver rätt verktyg för att få de insikter du behöver för att mäta och optimera kampanjens resultat. Att ha en integrerad plattform som spårar och samlar in data över flera kanaler är ett kraftfullt verktyg att ha vid din sida.

Mediatools kraftfulla integrationer kanaliserar kampanjdata från tredjepartskällor till vår enda, centraliserade plattform så att du kan se hela kampanjresultatet på ett ställe.

Med hjälp av vår plattform kan du:
Spåra betald annonsering på Google, Facebook, Instagram och LinkedIn
Visa resultatet för din totala kampanj
Kontrollera vilken effekt programvaruuppdateringar och andra faktorer har på din prestanda
Använd insikter för att justera din kampanj och få de resultat du behöver
Spara enorma mängder tid och energi att bläddra mellan olika analysplattformar
Utforska våra senaste funktioner för planering, spårning och optimering av marknadsföringskampanjer som hjälper dig att gå direkt till de insikter du behöver för att lyckas.

 

Boka en gratis konsultation