Core Web Vitals = högre rankning

Google bekräftar att Core Web Vitals blir rankningssignaler för sökresultat i maj 2021.

“Sidupplevelse” -signalen kombinerar Core Web Vitals med följande signaler:
  • Mobilvänlighet
  • Säker surfning
  • HTTPS-säkerhet
  • Påträngande mellanliggande riktlinjer
CORE WEB VITALS OCH VAD DE ÄR
Largest Contentful Paint (LCP) – Detta handlar om hur lång tid det tar att ladda en sida från den punkt då användaren klickar på någon länk på sidan till när sidan laddas på sin skärm.
First Input Delay (FID) – Detta innebär hur lång tid det tar för användaren att interagera med din sida. Detta inkluderar att klicka på länkar från huvudmenyn och navigeringsfältet, fylla i formulär, öppna “dragspelstext” på mobila enheter. Det här är några av de aspekter som beaktas för en bra användarupplevelse.
Cumulative Layout Shift (CLS) – Det handlar om den visuella stabiliteten på sidan och att alla element laddas samtidigt snarare än att ha ett eller två element laddningstid. Alla element som tar för lång tid att ladda kan få användare att klicka på något de inte menade och orsaka en dålig användarupplevelse. Detta är särskilt viktigt för att få rätt för mobila enheter.
Sammanfattningsvis kommer den verkliga användarens upplevelse på vilken webbplats som helst att bli en rankningsfaktor för Googles algoritm från och med juni 2021. Core Web Vitals är en uppsättning mätvärden som Google använder för att bestämma användarupplevelsen i den verkliga världen. För att se till att din webbplats är förberedd för uppdateringen, använd de tillgängliga verktygen för att kontrollera webbplatsens prestanda och gör eventuella nödvändiga ändringar före det datumet.

Boka en gratis konsultation